English 9 advanced

Question I: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other words in each group.

1. A. caught B. laughter C. daughter D. taught

2. A. height B. eight C. weight D. vein

3. A. smoke B. so C. snow D. soft

4. A. of B. leaf C. wife D. deaf

5. A. bus B. bury C. up D. sun

 

docx11 trang | Chia sẻ: andy_Khanh | Ngày: 08/10/2016 | Lượt xem: 407 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung English 9 advanced, để tải tài liệu về máy bạn hãy click vào nút TẢI VỀ
ENGLISH 9 ADVANCED (10)
Question I: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other words in each group. 
1. 	A. caught 	B. laughter 	C. daughter 	D. taught
2. 	A. height 	B. eight 	C. weight 	D. vein
3. 	A. smoke	B. so	C. snow	D. soft
4. 	A. of	B. leaf 	C. wife 	D. deaf
5. 	A. bus 	B. bury 	C. up 	D. sun
Question II: Choose the best option from A, B, C or D to complete the following sentences. 
1. I came _______an old friend while I was walking along the street.
	A. across 	B. into 	C. over 	D. for
2. Everyone _______Tom was invited to the party.
	A. as 	B. from 	C. but 	D. for
3. The chemistry book _______was a little expensive.
	A. I bought 	B. that I bought it 	C. I bought that 	D. what I bought
4. If you _______ my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess now.
	A. take	B. will take 	C. took	D. had taken
5. I am late because my alarm clock didn’t _______this morning.
	A. come on 	B. ring out 	C. go off 	D. turn on
6. His speech was very boring. What he said was _______ meaningless.
	A. complete	B. quite	C. most	D. total
7. If it _______ so late, we could have some coffee.
	A. wasn’t 	B. isn’t 	C. weren’t	D. not be
8. Your sister used to visit you quite often,_______?
	A. didn’t she 	B. doesn’t she 	C. wouldn’t she	D. hadn’t she
9. We were hurrying because we thought that the bell _______.
	A. had already rang 	B. has already rang 	C. had already rung	D. have already ringing
10. My doctor suggested _______on a diet to lose some weight.
	A. me going	B. me to go	C. I am going	D. I should go 
11. Students seem to be made _______a lot of homework.
	A. do	B. to do	C. doing	D. done
12. Could you tell me how far _______from here to the next petrol station?
	A. is it	B. it is	C. it was	D. was it
13. The delighted bride looked_______ on her wedding day.
	A. happy	B. sad	C. unhappy	D. gloomy
14. It is the height of the tourist season now so_______ the rooms in the hotels are reserved.
	A. almost 	B. almost of 	C. most of all 	D. almost of all
15. Cheese is made from_______ .
	A. rice	B. milk	C. wood	D. stone
Question III: Each of the following sentences has one mistake. Identify the mistakes. 
1. While they were away at the beach, they allowed their neighbors use barbecue grill.
 A 	 B 	C 	 D
2. The sun hadn’t hardly set when the mosquitoes began to sting so annoyingly that we had to run off
	A 	B 	C 	D
from the picnic grounds.
3. A series of debates between the major candidates were scheduled for the Labour Day weekend.
	A 	 B 	 C 	 D
4. After talking to her for about 15 minutes, he continued doing his homework.
	 A 	 B 	C 	 D
5. The teacher as long as the students are preparing for the vacation now.
	 A 	B 	 	 C	 D
6. My elder brother was not used to bargain when buying something.
 A	 B	 C	D
7. Only by keeping patient you can achieve success.
 A	 B	 C	 D
8. Mary said that she forgot the dictionary at home so she had to go home to fetch it.
A	 B	C	 D
9. She said that the salary of an engineer was twice as much as a teacher.
 A	 B	 C	D
10. The new technique calls for heat the mixture before applying it to the wood.
 A	 B	 C	 D
Question IV: Give the correct form of the words in the brackets 
1. The book was so_______ that I couldn’t finish it. 	(bore)
2. He is so sad because the film ended_______.	(happy)
3. It is usually forbidden to destroy_______ buildings. 	(history)
4. Women nowadays have more_______ to participate in social activities. 	(Free)
5. Every pupil was very_______ about the holiday. 	(Excite)
6. She’s got a job as the _______of a shoe-shop.	(MANAGE)
7. My tooth was really _______, so I went to see the dentist. 	(PAIN)
8. I watch the news everyday because it’s very _____ . 	(INFORM)
9. A holiday in America can be _____ cheap. 	(SURPRISE)
10. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______to better my knowledge. 	(COURAGE)
Question V: Choose the word or phrase which best completes each blank in the following passage 
	Take a really deep breath. Feel how your chest gets bigger (1)_______ .Your chest gets bigger (2)_______ your lungs are filling up with air. You cannot see air, but air is all around you. You can feel it (3)_______ the wind blows.
	Air is a mixture of (4)_______ different gases. The main gases in the air are nitrogen, oxygen, and argon. Air also (5)_______ smaller amounts of hydrogen, carbon dioxide, water vapor, helium, and other gases. Oxygen is (6)_______ important gas for animals. Animals (7)_______ breathe oxygen in order to live.
	Carbon dioxide is the most important gas for plants. Plants use carbon dioxide and sunlight (8)_______ food. Plants (9)_______ oxygen. Animals turn the oxygen back into carbon dioxide when they breathe. The earth’s atmosphere is (10)_______ air. An atmosphere is made up of the gases that surround a planet.
1. 	A. more 	B. and biggest 	C. and bigger 	D. any more
2.	A. because of 	B. for 	C. while 	D. because
3.	A. when 	B. if 	C. while 	D. since
4.	A. few 	B. several 	C. lots 	D. a lot
5.	A. containing 	B. contained 	C. contains 	D. contain
6.	A. the most 	B. most 	C. almost 	D. mostly
7.	A. can 	B. must 	C. might 	D. could
8.	A. to do 	B. doing 	C. to make 	D. making
9.	A. give out 	B. send out 	C. send off 	D. give off
10.	A. made from	B. made of 	C. do from 	D. do of
Question VI: Fill in the blank of the following passage with ONE suitable word	Maybe you recycle cans, glass, and paper. Do you know that nature recycles, too? One of the things nature (1)_______ is water. Water goes from oceans, lakes, and rivers into the air. Water falls from the air as (2)_______ or snow. Rain and snow eventually find their way back to the oceans. Nature’s recycling program for water is (3) _______ the water cycle.
	The water cycle has four stages: storage, evaporation, precipitation, and runoff. Water on Earth gets stored (4) _______ oceans, lakes, rivers, ice, and even underground. Water goes from storage into the atmosphere by a process called evaporation. When water evaporates, it changes from a liquid (5)_______ a gas, called water vapor. Water vapor goes up into (6) _______ atmosphere. Water returns to the Earth as precipitation in rain or snow by changing into drops of water (7)_______ the air gets cold enough. Clouds are collections (8)_______ water droplets. Most precipitation falls into the oceans and goes right back into storage.
	Water that falls on land always flows from (9)_______ places to lower ones. This flow is called runoff. Water from land flows into streams. Streams join together to make (10) _______and eventually the water flows into storage in the oceans. Then the water cycle starts all over again.
Question VII: Read the passage and choose the best answer for the questions below.
	Mr. Smith gave his wife 10 pounds for her birthday- ten pretty pound notes. So a day after her birthday, Mrs. Smith went shopping. She queued for a bus, got on and sat down next to an old lady. After a while she noticed that the old lady’s handbag was open. Inside it she saw a wad of pound notes exactly the ones her husband had given her. So she quickly looked into her own bag – the notes had gone! Mrs. Smith was sure that the old lady who was sitting next to her had stolen them. She thought she would have to call the police; but as she disliked making a fuss and making people into trouble, she decided to take back the money from the old lady’s handbag and say nothing more about it. She looked round the bus to make sure that nobody was watching, and then she carefully put her hand into the old lady’s bag, took the notes and put them in her own bag. 
When she got home that evening, she showed her husband the beautiful hat she had bought. 
"How did you pay for it?" he asked. 
"With the money you gave me on my birthday, of course”, she replied. 
"Oh? What’s that then?” he asked as he pointed a wad of ten pound notes on the table. 
1. When did Mrs. Smith go shopping? 
	A. After a while. 	B. On her birthday. 	
	C. Ten days ago. 	D. The day after her birthday. 
2. What did Mrs. Smith see in the old lady’s handbag? 
	A. A pound note. 	B. A wad of ten pound notes. 	
	C. A wad of pound notes	D. Ten pounds 
3. What was Mrs. Smith sure the old lady had done? 
	A. stolen her money. 	B. called the police. 	
	C. given her money to her husband. 	 	D. taken her bag 
4. Why did Mrs. Smith look round the bus? 
	A. to call the police. 	B. to make sure nobody was watching. 
	C. to make a fuss. 	D. to look for her money 
5. What did Mr. Smith point to? 
	A. Mrs. Smith’s beautiful hat	B. Mrs. Smith’s handbag. 
	C. the table	D. a wad of ten pound notes on the table 
Question VIII: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same meaning as the first 
1. You should take two tablets every four hours.
Þ Two tablets should	
2. “I’ll see you here tomorrow “said Sue ‘And don’t be late, my darling’.
Þ Sue said she	
3. People say that the bus driver was listening to his walkman at the time of the crash.
Þ The bus driver is said	
4. If you don't have the ticket, they won't let you come in.
Þ You won't 	
5. He was annoyed because his secretary came late to work.
Þ He objected	
6. They won’t swim in the lake because it is too cold.
ÞThe lake is not 	. .
7. It is not necessary for you to finish the work now.
ÞYou	. .
8. The day was so cold that we stayed indoors.
ÞIt was	. .
9. Jane is the most talented student in my school. 
ÞNo student	. .
10. The garage is going to repair the car for us next week.
ÞWe are going	. .
Question IX: Complete the underlined part of the following sentences in the possible way to make the sentences meaningful. 
1. After / lock/ , I went to bed. 
2. You can use my dictionary /condition / you/ return/ two o'clock/
3. However/ you/, it will cost a lot of money.
4. spite / weather/, we had a picnic.
5. John is rather arrogant (kiêu kì). /other/ hand/, he / be/ kind.
6. He did no work. /result (consequence)/ he/ fail/exams.
7. Besides / (Apart) / have/salary/ he also has a private income.
8. The collision /be/ due/icy /conditions,
9. It was nice to be in Venice. /before / I/only/ be/ Rome. 	
10. Despite/poverty/, they were independent.
Question X: In about 100- 120 words, write a passage about: “Why are bicycles popular today ( You may use the suggested ideas: not expensive / easy and cheap to fix/ parking/ no pollution/ never to wait in traffic )
KEY(10)
Question I: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other words in each group. (5 pts)
Tổng 5 điểm. Mỗi lựa chọn đúng cho 1 điểm
	1. B	2. A	3. D	4. A	5. B
Question II: Choose the best option from A, B, C or D to complete the following sentences. 
(15 pts)
Tổng 15 điểm. Mỗi lựa chọn đúng cho 1 điểm
1. A	2. C	3. A	4. D	5. C	6. B	7. C	8. A	9. C	10. D	11. B	12. B
	13. A	14. D	15. B
Question III: Each of the following sentences has one mistake. Identify the mistakes. (10 pts)
Tổng 10 điểm. Mỗi lựa chọn đúng cho 1 điểm
1. D. to use	2. A. had hardly	3. C. was	4. C. to do	5. C. is
6. C. bargaining	7. C. can you	8. A. left	9. D. teacher's (salary)	10. B. heating
Question IV: Give the correct form of the words in the brackets (10 pts).
Tổng 10 điểm. Mỗi từ viết đúng cho 1 điểm
1. BORING	6. MANAGERESS
2. UNHAPPILY	7. PAINFUL
3. HISTORIC	8. INFORMATIVE
4. FREEDOM	 	9. SURPRISINGLY
5. EXCITED	10. ENCOURAGEMENT
Question V: Choose the word or phrase which best completes each blank in the following passage (10 pts):
Tổng 10 điểm. Mỗi lựa chọn đúng cho 1 điểm
	1. C	2. D	3. A	4. B	5. C	6. A	7. B	8. C	9. D	10. B
Question VI: Fill in the blank of the following passage with ONE suitable word: (10 pts)
Tổng 10 điểm. Mỗi từ điền đúng cho 1 điểm
	1. recycles	2. rain	3. called	4. in	5. into
	6. the	7. when/as	8. of	9. high	10. rivers
Question VII: Read the passage and choose the best answer for the questions below. (10 pts)
Tổng 10 điểm. Mỗi lựa chọn đúng cho 2 điểm
	1. D	2. C	3. A	4. B	5. D
Question VIII: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same meaning as the first (l0 pts):
Tổng 10 điểm. Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm
1. Two tablets should be taken every 4 hours (by you).
2. Sue said she would see her darling there the following day and told him not to be late.
3. The bus driver is said to have been listening to his walkman at the time of the crash.
4. You won't be allowed to come in if you don't have the ticket/ unless you have the ticket.
5. He objected to his secretary(’s) coming late to work /...to the fact that his secretary came late to work. 
6. The lake is not warm/hot enough for them to swim in.
7. You needn’t/ don’t have to/ don’t need to finish the work now.
8. It was so cold/ such a cold day that we stayed/had to stay indoors.
9. No student in my school is more talented than Jane.
10. We are going to have/get the/our car repaired next week.
Question IX: Complete the underlined part of the following sentences in the possible way to make the sentences meaningful. (10 pts)
Tổng 10 điểm. Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm
Possible answers:
1. After I’d locked up/ After locking up, I went to bed. 
2. You can use my dictionary on condition that you return it by two o’clock.
3. However you do it, it will cost a lot of money.
4. In spite of the cold/ awful/ terribleweather, we had a picnic.
5. John is rather arrogant. On the other hand, he can be very kind.
6. He did no work. As a result / As a consequence / , he failed his exams.
7. Besides / Apart from having a salary, he also has a private income.
8. The collision was due to the icy conditions.
9. It was nice to be in Venice. Before that, I’d only been to Rome. 	
10. Despite their poverty, they were independent.
(Lưu ý: Học sinh có thể phát triển thêm ý ngoài đáp án nhưng phải đúng mẫu câu, đảm bảo logic ngữ nghĩa.)
Question X: In about 100- 120 words, write a passage about: “Why are bicycles popular today?” (10 pts)
Tổng 10 điểm.
Marking scheme for Question 
+Task fulfillment (1/2 of total mark): 
	Complete the task appropriately with all main ideas and important details: 5 pts
	- not expensive
	- easy and cheap to fix
	- parking
	- no pollution
	- never to wait in traffic
+ Language (1/2 of total mark): 
	- accurate grammar:	2 pts
 - appropriate vocabulary:	1 pt
 - variety of sentence types:	1 pt
	- appropriate linking devices:	0.5 pt
	- good organization	0.5 pt
Possible answer:
Bicycles are popular today for many reasons
Bicycles are very popular today in many countries. Many people use bicycles for exercise. But exercise is only one of the reasons why bicycles are popular. Another reason is money. Bicycles are not expensive to buy. They do not need gas to make them go. They also are easy and cheap to fix. In cities many people like bicycles better than cars. With a bicycle, they never have to wait in traffic. They also do not have to find a place to park . And finally, bicycles do not cause any pollution! 

File đính kèm:

  • docxE9 ADV (10).docx
Bài giảng liên quan