English test

I/READING:(20 ms)

A/ Read the following passage carefully then choose the one answer a , b , c or d which you think is correct

 Noah Webster's goal in life was to promote the adoption of an American language . He wanted to free Americans from British English as they had freed themselves from the British crown . To this end he published a series of three textbooks : a speller in 1783 , a grammar in 1784 , and a reader in 1785 .

 Webster objected to the way certain words had been borrowed from other languages but had not been respelled . The results , he claimed , was a confusing mixture of letters , many of which were not pronounced the way they looked , and other of which were not pronounced the way they looked , and other of which were not pronounced at all .

 Webster urged Americans to simplify their spelling . For example , he argued that "head" should be spelled / hed / and "bread" should be spelled / bred / . Most of Webster's suggestions did not catch on , but his textbooks sold millions of copies .

1.Which of the following is the best title for the passage ?

a.The three books of Noah Webster b.Noah Webster and the Adoption an American language

c.Simplication of spelling d.Noah Webster and the British Crown

 

doc4 trang | Chia sẻ: andy_Khanh | Ngày: 15/10/2016 | Lượt xem: 146 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung English test, để tải tài liệu về máy bạn hãy click vào nút TẢI VỀ
 ENGLISH TEST
I/READING:(20 ms)
A/ Read the following passage carefully then choose the one answer a , b , c or d which you think is correct
 Noah Webster's goal in life was to promote the adoption of an American language . He wanted to free Americans from British English as they had freed themselves from the British crown . To this end he published a series of three textbooks : a speller in 1783 , a grammar in 1784 , and a reader in 1785 .
 Webster objected to the way certain words had been borrowed from other languages but had not been respelled . The results , he claimed , was a confusing mixture of letters , many of which were not pronounced the way they looked , and other of which were not pronounced the way they looked , and other of which were not pronounced at all .
 Webster urged Americans to simplify their spelling . For example , he argued that "head" should be spelled / hed / and "bread" should be spelled / bred / . Most of Webster's suggestions did not catch on , but his textbooks sold millions of copies .
1.Which of the following is the best title for the passage ?
a.The three books of Noah Webster b.Noah Webster and the Adoption an American language
c.Simplication of spelling	d.Noah Webster and the British Crown
2.According to Webster , Americans should 
a.avoid reading his three books	b.be ruled from England
c.simplify their spelling 	d.not borrow words from other languages
3.In the last paragraph , the phrase "did not catch on" means
a.were not appreciated	b.did not become popular
c.did not please any one	d.were not intelligent
4.Webster complained that the words borrowed from other languages had not been ......
a.freely adopted by the American people	b.made more confusing
c.respelled	d.pronounced correctly
5.Webster's books were very innovative , specially when we consider that the were written in the 
a.late eighteenth century	b.early eighteenth century
c.mid - seventeenth century	d.late seventeenth century
B. Fill each of the numbered blanks in the following passage . Use only ONE word in each space
 Science has told us so much (6) .......... the moon that it is fairly easy (7)........... imagine what it would be life to go there . It is certainly not a friendly place . As there is no air or(8).........,
There can be no (9)............ of any kind . There is no variety of scenery either. For mile after mile ther are only flat plains of dust with mountains around them.Above, the sun and stars(10)......in a black(11)......If you step out (12).......the mountain shadows , it will mean (13)........from severe cold into great heat.These extreme (14)..........continually break rocks away from the surface (15)......... the mountains.The moon is also a very silent(16)........for sound(17)..........can only travel(18)..........air. But beyond the broken horizon, you see a friendly sight.Our earth is shinning more brightly(19).......... the stars.From this distance, it looks(20)...........an immense ball, coloured blue and green and brown.
II/ VOCABULARY AND GRAMMAR:(30 ms)
1/Circle the best answer:
21.Have I...................you about how Mary is getting on at college?
a.said	 b.explained	 c.answered	 d.told
22...............the weather forecast it will rain heavily later this morning.
a.On account of	b.According to 	c.Because of 	d.Due to
23.The construction of the new road is...................winning the supportof local residents.
a.thanks to 	b.reliant on	c.dependent on	d.responsible to
24.After his girlfriend left him, George determined never....................in love again
a.to fall	b.falling	c.for to all	d.having falling
25.I don't know him but he looks as if he...............be her brother .
a.can 	b.could	c.would 	d.shall
26.I think you'd better.................before they return.	
a.be gone	b.being gone	c.be going	d.to be gone
27.The salesman showed us ..................the washing machine.
a.for using	b.how to use	c.the working of	d.to work
28.Because of rapid technological progress, the computers being made today will be..................
a.obsolete	b.extinct	c.outdone	d.retired
29.His parents think it's the time he.................married.
a.will get	b.gets	c.would get	d.got
30.Conservationists are worried that many potentially valuable...............of plants and animals are threatened with extinction.
a.species	b.variations	c.examples	d.brands
31.He said that the plane had already left and that I........arrived an hour earlier.
a.must have	b.had to	c.should have	d.was supposed to
32.This is the last time I................an exercise like this.
a.do	b.did	c.would do	d.have done
33.The little girl started to cry.She.................. her doll,and no one was able to find it for her.
a.has lost b.was lost	c.was losing	d.had lost
34.To prevent air pollution in big cities,which of the following measures can people take?
a.forbidding cars 	 b.reclaiming land	 c.recycling wastes	d.pushing back the sea
35.We .........................in the countryside because we spent our childhood here.
a.have to live	 b.are used to live	 c.will never tolive 	d.are accustomed to living
36.It was........................that a man coming out of a shop or a house or a tavern would have his horse..........................the left.
a.a problem of custom/turned from	 b.a matter of convenience/aimed toward
c.a problem of politeness/looking at	 d.a matter of use/staring at
37. When I looked at the man, I...............that I.....................him before.
a.recognize/meet 	b.recognized/met c.recognized/had met d.had recognized/met 
38.His mother persuaded him .............. his hair .............. .
a.have /cutting b.to have/cuts c.of having /cut d.has/cut
39.Janet promised .............. anyone what I'd said .
a.not tell b.not to tell	 c.to not tell d.tellimg
40.That smell always reminds me .............. hospitals .
a.on b.of	 c.about d.for
2/Choose the word or phrase that must be changed:
41.How much times did Peter and Alice have to do the experiment before they obtained the result 
 a b c
they had been exciting.
 d
42.Neither of the girls have turned in the term papers to the instructor yet.
 a b c d
43.Tom and Mary have known one another since they were at school.
 a b c d
44.I'd be very exciting to go to England one day.
 a b c d
45.The police didn't permit going across that area, but they didn't let us to know why.
 a b c d
3/Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one and circle it.
46.Passengers unable to show a ticket must pay an immediate fine of 10 pounds.
a.If you are travelling witout a ticket, we may fine you 10 pounds.
b.A 10 pounds fine will be payable later if you travel without a ticket.
c.If you lose your ticket, a new one will cost you 10 pounds.
d.You are fined 10 pounds at once if you can't shou us your ticket.
47.The sooner children realize the importance of art, the more they'll enjoy art classes.
a.Children realize the importance of art when they enjoy art classes.
b.Realizing the importance of art at an early age helps children enjoy art classes better.
c.As soon as children realize the importance of art, they enjoy art classes.
d. No sooner do children realize the importance of art than they enjoy art classes.
48. I don't really want to go out tonight.
a.I'd rather not go out to night.
b.I'd rather you didn't go out tonight.
c.I'd better stay at home tonight.
d.I'd better not go out tonight.
49.If I'd known you were ill, I would have come to see you.
a.I saw you and I knew you were ill.
b.I didn't know you were ill, but I saw you.
c.I didn't see you although I knew you were ill.
d.I didn't know you were ill and I didn't see you.
50.She started working as a secretary five years ago.
a.It's five years since she started working as a secretary.
b.She has worked as a secretary for five years
c.a & b are right 
d.a & b are wrong
III/PHONETICS:(10 ms)
1/ Choose a word having the underlined part pronounced differently from the rest
51.a.drunkard	b.postcard	c.remark	d.discard
52.a.kites	b.catches	c.oranges	d.buzzes
53.a.wealth	b.with	c.cloth	d.marathon
54.a.laughed	b.stampped	c.walked	d.needed
55.a.conservation	b.rotation	c.diposal	d.odour
2/ Choose a word that has the different stress from the rest:
56.a.retail	b.pursue	c.direct	d.consult
57.a.employee	b.refugee	c.graduate	d.referee
58.a.magazine	b.enrichment	c.understand	d.metropolitan
59.a.continental	b.investigate	c.abnormality	d.satisfactory
60.a.automatically	b.preliminary	c.alternative 	d.petroleum
IV/WRITING:(40 ms)
 Anatole France said: " Family is a very good school"
 Explain and comment upon that sentence.
KEYS
1.a 2.d 3.c 4d 5d
6.about 7.to 8.water 9.life 10.shine 11.sky 12.of 13.moving 14.temperatures 15.of 16.world
17.waves 18.through 19.than 20.like.
21.d 22.b 23.c 24.a 25b 26.a 27.b 28.a 29.d 30.a 31.c 32.d 33.d 34.a 35.d 36.b 37.c 38.c 39.b 40.b
41.a 42.b 43.b 44.b 45.d
46.d 47.b 48.a 49.d 50.c
51.a 52.a 53.b 54.d 55.a 56.a 57.c 58.b 59.b 60a

File đính kèm:

  • docde1.doc
Bài giảng liên quan